Rekonstrukce staré konírny

admin Nezařazené Leave a Comment

Právě pracujeme na rekonstrukci zhruba 150 let starého staku. Rekonstrukce je rozfázována na několik etap, následujícím krokem je rekonstrukce stávající konírny na obytný prostor, který bude sloužit pro výuku seminářůa  setkávání.

Prostor je čtvercového půdorysu a je zastropený čtyřmi pruskými klenbami. Součástí zadání bylo umístění nové kuchyně, která bude jednak sloužit majitelům objektu a zároveň pro výuku kurzů vaření, dále pakumístění nových kamen a pracovního prostoru.

Rozvržení nové dispozice se podařilo udělat podle základních principů Vastu.

Kuchyň je umístěna v JV rohu který odpovídý elementu ohně a je ideálním místem pro kuchyň. V jejím SZ rohu je umístěn sporák, tomuto rohu odpovídá element vzduchu, což je druhé nejlepší místo pro umístění ohně.

Vytápění je navrženo v SZ rohu prostoru, element vzduchu který je charakteristický pro tento roh je nezbytný pro proces hoření a tedy tento roh je vhodný pro centrální vytápění.

Pracovní kout je navržen v SV rohu prostoru, ketrý je ideální pro meditaci a studium.

Jediným slabým místem je, že ve středu prostoru je centrální kamenný sloup, který roznáší všechny čtyři klenby. Sloup stojí přímo v centru Brahmastanu, což rozhodně není vhodná situace. Nicméně, jedná se o rekonstrukci a podobné nosné stavební prvky nelze změnit. Jako vždy při rekonstrucích, cílem je udělat maximum z pohledu Vastu a zároveň se přizpůsobit danému prostoru a vyhnout se nelogickým a absurdním změnám.

rd-bartakovych-stavebni-upravy-hlavniho-domu-nova-kuchyn-22-11-16-1

rd-bartakovych-stavebni-upravy-hlavniho-domu-nova-kuchyn-22-11-16-2

rd-bartakovych-stavebni-upravy-hlavniho-domu-nova-kuchyn-22-11-16-3

 

Chcete-li, sdílejte na "anti-sociálních sítích" (tlačítka níže).. Lepší je ale sdílet ve vaší skutečné sociální síti, řekněte o Vastu doma, svým přátelům u kávy nebo u čaje a tak podobně, normálně, po staru..

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *